Hypnotherapie

Hypnotherapie.

Hypnose kan helpen als effectieve behandeling bij tal van klachten. Dit is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Menselijk gedrag en waarom we iets doen, zoals we doen, is wat vaak voortkomt uit ons onderbewustzijn. Hypnose is een hele effectieve manier om bij dit onderbewuste te komen en gedachten of patronen te doorbreken. Met behulp van waardevolle suggesties en metaforen kom je in de diepere laag van je onderbewustzijn.

Veel van onze klachten komen voort uit ons onderbewustzijn. Vaak gaat het om aangeleerd gedrag uit ons verleden. Middels hypnose staan we in direct contact met het onderbewustzijn. Daarom is hypnose zo effectief.                        Het is een staat van menselijk bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht, verminderde bewustzijn van je omgeving en een verhoogde vatbaarheid voor suggesties. Het kritische en redenerende vermogen, ook wel kritische brein genoemd, wordt tijdelijk gepasseerd waardoor aanvaardbare suggesties direct door het onderbewuste kunnen worden opgenomen.

Wat doe ik; Ik werk niet met hypnose zoals je in de amusementswereld ziet. Ik pas een methode toe die je in een staat van ontspanning brengt. Vergelijk het als de momenten dat je een film kijkt en helemaal in die film opgaat. Of dat je bijna in slaap valt en je heel ontspannen voelt. Je bent niet meer bezig met je omgeving, je denken of je kritische brein is niet meer actief, maar ik neem je mee in de suggesties en metaforen die je helpen tot verandering en verbetering. Je kan altijd stoppen en je komt er weel heel makkelijk uit. Het is een veilige methode waarbij je zelf je pad kiest, je laat begeleiden door mij en waarin we samen de weg kiezen. Je blijft ten allen tijden in contact met mij en blijft je veilig voelen. Er gebeuren geen dingen die het onderbewuste of het bewuste niet wil. Soms verwerk ik een korte sessie in de coaching of na de EMDR. Op andere momenten werken we een hele sessie met hypnose. Alles in overleg met jou.

Hypnose is een heel mooi hulpmiddel met positieve effecten. Met vertrouwen, kracht en meer diepgang laat ik je op deze manier je doelen in het leven bereiken.